אימון מבוגרים
אימון מבוגרים
עד ל- 1995 מעט מאוד מבוגרים עם הפרעת קשב ידעו את מקור הקשיים שלהם. כל זה השתנה כאשר יצא לאור הספר של ד”ר ג’ון רייטי וד”ר נד האלוול “מריטת עצבים”. שני המחברים, פסיכיאטרים באוניברסיטת הרווארד, כתבו ספר שהוציא את ההפרעה מהארון. ומאז הוצאת הספר, יותר ויותר מבוגרים מודעים ומבינים את הסיבה לתופעות שמאתגרות אותם מגיל צעיר בתחום הקשב, ריכוז, היפראקטיביות, חוסר עקביות וקשיי שליטה רגשיים, ארגוניים וחברתיים.
האלוול ורייטי טענו כי הפרעת קשב דומה לקוצר ראייה שעבורו יש צורך במשקפיים, אלא שקוצר הראייה אינו נמצא בעיניים, אלא בצורה בה אנו חושבים.
הופעת הסימפטומים של הפרעות הקשב והריכוז מתחילה בגיל הילדות ומחקרים מוכיחים שעד 65% מהאנשים ימשיכו לסבול ממנה גם בבגרותם.
למרות היותם בדרך כלל חכמים, יצירתיים אינטנסיביים ומעניינים במיוחד, תופעות הפרעת הקשב משפיעות עליהם בכל תחומי חייהם.
לאחר שנים של תסכולים, ותחושת פער בין הרצוי לבין המצוי, מבוגרים עם הפרעת קשב מפתחים דכאון, חרדה, הערכה עצמית נמוכה והימנעות מביצוע דברים שחוששים מהם. ייתכן שאינם מגיעים למימוש הפוטנציאל שלהם בעקבות קשיים בהתנהלות סביב למטלות ש ”צריך לעשות אותם” אך אינן מעניינות אותם, לכן נדחות, שינויים קיצוניים במצב הרוח, נטייה התמכרותית (קניות, אלכוהול, אכילה מופרזת ואף סמים), בעיות זיכרון, הפרעות שינה, חרדה, בעיות בעבודה, בזוגיות וביחסים חברתיים. תסכולם של מבוגרים גובר היות ולא מעט פעמים מתפרשת התנהגותם בעיני אחרים כחצופה, ילדותית, חסרת התחשבות, אגרסיבית או כחסרת נימוס. משפטים שכיחים ביותר של מבוגרים עם ADHD
“תמיד ידעתי שיש לי בעיה שמסבירה למה לא הצלחתי להשיג את ההישגים להם יועדתי”.
"כשקשה לי לעשות משהו, אני מעדיף לדחות את זה או בכלל להימנע מלהתחיל"
“יש לי כל כך הרבה רעיונות אך אני מצליח להפעיל את עצמי רק כאשר מישהו אחר, עוזר לי, ומאמין בי כי אני לא מאמין בעצמי”.
לפיכך, הפרעת קשב אצל מבוגרים מלווה לפחות בקרב 50% מהם עם דכאון או חרדה.
אימון אישי למבוגרים עם הפרעת קשב , הרבה פעמים, ילווה בטיפול תרופתי, לשיפור איכות החיים של המתאמן , ובכל מקרה, משלב טכניקות של CBT עם מגוון שיטות אחרות, לחיזוק האפקטיביות וההעצמה האישית, ורכישת כלים יעילים לניהול חיי המתאמן בתחומי חייו השונים